1402/07/12
جستجو :
 فرهنگی هنری

اپلیکیشن بادصبا                 

اپلیکیشن فال حافظ            

اپلیکیشن کرفس                

اپلیکیشن ایران صدا             

اپلیکیشن سینما تیکت        

اپلیکیشن علی بابا              

اپلیکیشن مفاتیح               

اپلیکیشن روبیکا                

اپلیکیشن سلامت شو        



تعریف پرفیوژن و پرفیوژنیست

پرفیوژن  Perfusion

اصطلاح "پرفیوژن" از فعل فرانسوی "perfuse"  به معنای "جاری شدن " می‌باشد. پرفیوژن در تکنولوژی گردش خون، به معنی حمایت از ارگان‌ها و اندام‌های بدن ویا جایگزینی سیستم قلب، ریه و گردش خون (به تنهایی ویا مجموعه‌ای از آن‌ها) در جهت  تامین عملکرد فیزیولوژیک ارگان‌ها از طریق پایش وتفسیر پارامترهای تخصصی می باشد. این رشته شاخه‌ای از علوم سلامت است که حمایت ازعملکرد ارگان‌ها و اندام‌های بدن را از طریق هدایت و اکسیژناسیون جریان خون  به وسیله ماشین قلب وریه مصنوعی و یا دستگاه‌های مشابه در بیماران قلبی و غیرقلبی، و با روش‌های پیشرفته تکنولوژی گردش خون  به عهده می‌گیرد.

پرفیوژنیست  perfusionist

کارشناس تکنولوژی گردش خون فردی است تحصیل‌کرده، عضو اصلی تیم درمان و دارای مدرک( مجوز) جهت ارائه کلیه خدمات تکنولوژی گردش خون بر طبق استانداردهای مصوب علمی که در دنیا به عنوان  "پرفیوژنیست" نامیده  می‌شود.

در حال حاضر در کشورهای مختلف و به تدریج  در کشور عزیزمان، استفاده از سیستم حمایت از گردش خون محدود به اعمال جراحی قلب نیست. دامنه فعالیت این رشته، پا را از مرز اتاق‌ عمل قلب فراتر گذاشته ودر بخش هایی نظیر: اورژانس، بخش‌های مراقبت‌های ویژه ، آنژیوگرافی و... این خدمات ارائه  می شود. مواردی مانند: شیمی درمانی(HIPEC)، حمایت گردش خون طولانی مدت (ECMO) در مسمومین و خودکشی با داروها ، غرق شدگی، احیای قلبی ریوی ناموفق، تروما، بیماری‌های حاد ریوی ( آنفولانزا، سارس،ابولا و ...)، جراحی‌های پیچیده قفسه صدری، حمایت از عضو قطع شده و هر اقدام مشابهی که نیاز به  خروج خون از بدن وجود داشته باشد می‌توان از این علم نوین استفاده نمود.

حمايت مکانيکي قلبي ريوي

حمايت مکانيکي قلبي – ريوي با اصطلاحات مختلفي بيان مي شود که مصطلح ترين آن، حمايت برون پيکري حيات يا ECLS  [1]مي‌باشد. وقتي ماشين قلب و ريه به روش وريد – شريان کانوله و جهت حمايت کامل قلب و ريه در اتاق عمل مورد استفاده قرار مي گيرد به آن باي پاس قلبي ريوي (CPB)[2] گفته مي شود. و زمانيکه جهت حمايت ريوي از روش کانوله کردن خارج سينه اي يا در مواردي به صورت سينه اي استفاده مي گردد، اکسيژناسيون غشايي برون پيکري (ECMO) [3]، حمايت ريوي برون پيکري (ECLA) [4] و يا برداشت CO2 برون پيکري (ECCO2R) [5] ناميده مي شود.



1.Extracorporeal Life Support

2.Cardiopulmonary Bypass

3.Extracorporeal Membrane Oxygenation

4.Extracorporeal Lung Assist

5.Extracorporeal Co2 Removal

 

|

تاریخ درج : ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
زمان درج : ۱۱:۴۱
دفعات کلیک شده: 1562
 آمار بازدید
بازدید  1513
تماس با ما : 09121447137
استفاده از مطالب سایت با ذکر نویسنده و سایت بلامانع است